IFK Kalmar Nyheter

Håll dig Uppdaterad med de Senaste Händelserna

news2 img

I 27-gradig sensommarvärme tog våra IFK-tjejer en tung 3-poängare i kampen om en plats i SM-slutspelet.

Vi inledde lovande och hade redan under de första minuterna bud på ett ledningsmål. I samband med ett inkast går vi bort oss och Kristianstad hamnar plötsligt 3 mot 1, vilket de utnyttjar. Tungt för oss, men spelarna repar sig omgående och skapar flera fina lägen som borde ha resulterat, åtminstone till en kvittering innan paus. Känslan i halvtid var att vi hade ganska god koll på matchen och att det egentligen inte behövde skruvas på så mycket. Vi byter in lite pigga spelare för att hålla energinivån och trycket uppe.

Kanske gjorde värmen sitt, för vi tappar väldigt mycket i intensitet och hittar inte alls rätt i vårt presspel i inledningen av andra halvlek. Kristianstad, stärkta av sin ledning, trycker ner oss lite mer och är i mitten av halvleken bara ett stolpskott från en utökad ledning. Vi får i samband med vattenpausen möjlighet att prata ihop oss och får lite bättre struktur, men orkar egentligen inte skapa särskilt mycket framåt. Matchens betydelse gör dock att Kristianstad blir lite mer avvaktande och rädda om sin ledning. Med tio minuter kvar går vi för en slutforcering, går ned på en trebackslinje och byter in spelare som fått vila upp sig. Vi får effekt tämligen omgående och gör 3 mål i matchminut 85, 89 och 90. Enorm glädje i IFK-lägret!

Oerhört starkt av spelarna att aldrig ge upp. Det är inte första gången vi reser oss när allt ser som mörkast ut och en stor del i detta är givetvis den starka lagmoralen som finns i det här gänget. Nu har vi allt i egna händer de två sista omgångarna och det gäller att ha fullt fokus på att vi behöver göra jobbet i de matcherna!

IFK Kalmars tränare Emil delar mål och visioner i intervju

Se en exklusiv intervju med IFK Kalmars nya tränare. Emil Halldin är en fotbollsentusiast som varit en del av fotbollsindustrin så länge han kan minnas, som spelare såväl som tränare för flera ungdomslag och några vändor på seniorsidan. Han delar med sig om sina mål...

DM-final i F16-klassen för IFK Kalmar!

Ikväll (fredag) tar IFK Kalmar emot Husqvarna i DM-final i F16-klassen med matchstart kl 19.00 på Gröndals IP. Gratis entré och kiosken öppen från 18.30. Varmt välkomna!

DM-guld för IFK Kalmar F07

Våra IFK-tjejer bärgade i fredags kväll hem DM-guldet i 16-årsklassen! Detta efter en spännande drabbning som gick till förlängning. IFK startade starkt med fina anfallskombinationer. I ärlighetens namn borde vi haft ledningen...

Matchresultat Djurgårdens IF – IFK Kalmar

Djurgården var det starkare laget i dagens match på Stockholm Stadion i OBOS Damallsvenskan. Matchresultatet skrevs till 4-0.

Inför IFK Kalmar – IK Uppsala

Ny match i OBOS damallsvenskan väntas för våra tjejer i A-laget, denna gång tar vi emot IK Uppsala på söndag kl.13.00 på GFA. Detta är nästa sista hemmamatchen på GFA för denna säsong. Varmt välkomna!

Bli En Del Av Oss

Genom att bli sponsor för IFK Kalmar får ditt företag en unik möjlighet att synas i samband med en av Sveriges mest ambitiösa fotbollssatsningar. Med en vision om att etablera vårt damlag i fotbollseliten, erbjuder vi våra partners inte bara exponering, utan också en chans att vara en del av en resa mot toppen.

Våra Sponsorer

Vår marknadsavdelning arbetar för att våra partners ska vara en del av vår elitsatsning och våra samhällsprojekt. Samarbetet med oss gör er till en viktig del av "Kampen mot droger" och Idrottsskolan!

ifk kalmar team

Evenemang

På IFK Kalmar är vi engagerade i att skapa minnesvärda stunder och bidra till gemenskapen genom våra årliga evenemang. Vi är inte bara en del av Kalmar, vi är Kalmar. Genom året arrangerar vi en rad spännande events och tar aktivt del i några av stadens största arrangemang.

ifk kalmar team

Organisation

I IFK Kalmar skall en humanitär människosyn tillämpas bland spelare, ledare och övrig personal som befinner sig runt barn- och ungdomsfotbollens verksamhet. Vi anser att alla människor är lika mycket värda oavsett bakgrund, etnicitet, hudfärg, kön, ålder eller sexuell läggning.