IFK KALMAR

Om Oss

ifk

IFK Kalmar är en fotbollsförening med en rik historia och ursprung i Kalmar Godtemplares Idrottsförening, som då var en del av IOGT-logen 109. Föreningen grundades 1970 och har sedan dess utvecklat en imponerande närvaro inom dam- och flickfotboll.

Under de tidiga åren efter bildandet, fokuserade IFK Kalmar på herrfotboll och gymnastik. Redan 1972 blev de en pionjär inom damfotbollen och var en av de första föreningarna att inkludera damfotboll i sin verksamhet. Från och med 2005 omvandlades IFK Kalmar till en ren damklubb och satsade både på bredd och elit inom damfotboll, med Gröndals IP som sin hemmaarena.

 

IFK Kalmar

IFK Kalmars nya tränare Emil berättar om sina mål och visioner i exklusiv intervju

Se en exklusiv intervju med IFK Kalmars nya tränare. Emil Halldin är en fotbollsentusiast som varit en del av fotbollsindustrin så länge han kan minnas, som spelare såväl som tränare för flera ungdomslag och några vändor på seniorsidan. Han delar med sig om sina mål...

Referat: Kristianstads DFF – IFK Kalmar

I 27-gradig sensommarvärme tog våra IFK-tjejer en tung 3-poängare i kampen om en plats i SM-slutspelet. Vi inledde lovande och hade redan under de första minuterna bud på ett ledningsmål. I samband med ett inkast går vi bort oss...

DM-final i F16-klassen för IFK Kalmar!

Ikväll (fredag) tar IFK Kalmar emot Husqvarna i DM-final i F16-klassen med matchstart kl 19.00 på Gröndals IP. Gratis entré och kiosken öppen från 18.30. Varmt välkomna!