IFK Kalmar Nyheter

Håll dig Uppdaterad med de Senaste Händelserna

news4 img

Våra IFK-tjejer bärgade i fredags kväll hem DM-guldet i 16-årsklassen! Detta efter en spännande drabbning som gick till förlängning.

IFK startade starkt med fina anfallskombinationer. I ärlighetens namn borde vi haft ledningen men det gäller att ta vara på chanserna.
Spelet jämnades ut efter den starka inledningen men vi fick retroaktiv utdelning i mitten av halvleken då Fanny Elfving tråcklade sig genom på en andraboll efter en hörna och tryckte in ett välplacerat skott.
Spelet jämnade sedan ut sig och Husqvarna vann mer och mer i duellspelet i kombination med att vi gjorde en del onödiga bolltapp. Kvitteringen i slutet av första var kanske inte helt rättvis men inte ologisk med tanke på att vi började slarva en del.
Andra halvlek påminde mycket om den första. Vi har stunder där vi dominerar både bollinnehav och visar många fina aktioner. Samtidigt gör Mille i målet några riktigt fina parader när Husqvarna sticker upp.
I mitten av andra halvlek löper Fanny Landin mycket påpassligt in i en farlig yta, tar med sig bollen och visar upp en fin kyla då hon lugnt placerar in bollen. Ännu ett vackert anfall som äntligen gav oss ett välförtjänt ledningsmål.
Precis som i andra blir vi avvaktande och tappar vårt kollektiva arbete. Planen var regntung och kombinerat med att slutet närmade sig kröp det säkert in en del nerver.
När bortalaget kvitterar till 2-2 känns det tungt men tjejerna reser sig från den smällen och visar att de har karaktär.
Förlängningen är bara några minuter gammal när Fanny (namnet för dagen!) Landin än en gång glider igenom och placerar behärskat in målet som visade sig bli det avgörande.
Stor glädje både på och utanför planen. En DM-final spelar man inte många gånger och hela laget firade tillsammans med ledare och publik. En kväll att minnas!

IFK Kalmars nya tränare Emil berättar om sina mål och visioner i exklusiv intervju

Se en exklusiv intervju med IFK Kalmars nya tränare. Emil Halldin är en fotbollsentusiast som varit en del av fotbollsindustrin så länge han kan minnas, som spelare såväl som tränare för flera ungdomslag och några vändor på seniorsidan. Han delar med sig om sina mål...

Referat: Kristianstads DFF – IFK Kalmar

I 27-gradig sensommarvärme tog våra IFK-tjejer en tung 3-poängare i kampen om en plats i SM-slutspelet. Vi inledde lovande och hade redan under de första minuterna bud på ett ledningsmål. I samband med ett inkast går vi bort oss...

DM-final i F16-klassen för IFK Kalmar!

Ikväll (fredag) tar IFK Kalmar emot Husqvarna i DM-final i F16-klassen med matchstart kl 19.00 på Gröndals IP. Gratis entré och kiosken öppen från 18.30. Varmt välkomna!

Matchresultat Djurgårdens IF – IFK Kalmar

Djurgården var det starkare laget i dagens match på Stockholm Stadion i OBOS Damallsvenskan. Matchresultatet skrevs till 4-0.

Inför IFK Kalmar – IK Uppsala

Ny match i OBOS damallsvenskan väntas för våra tjejer i A-laget, denna gång tar vi emot IK Uppsala på söndag kl.13.00 på GFA. Detta är nästa sista hemmamatchen på GFA för denna säsong. Varmt välkomna!